pano21_orez_hotovo

Petra

 #pozitivní motivace #individuální lekce

Petra

Jaké psy máte, měli jste či plánujete?
Jako téměř každý kynolog jsem svou lásku ke psům objevila již jako dítě. V mém případě to byl dalmatin Ben a samozřejmě po shlédnutí filmu 101 dalmatinů. Po návratu z prázdnin u babičky na mě čekal v dřevěné bedně na chodbě. Pak to byla ohařka Bíba taky ještě v dobách u rodičů a následně můj první vlastní pes – vořešice Bella. S tou jsem pronikla do všech možných kynologických zákoutí. Po základním výcviku na běžném cvičáku jsme našly naše nadšení v agility, pronikly do tajů dogdancingu, pozitivky a shapingu. Aktuální psí obsazení u nás doma jsou dva psi – Bella – desetiletá vořešice a borderka Jen, které jsou tři roky.

Od jakého roku se zabýváte kynologií a výcvikem psů jako takovým?
Ke kynologii jsem poprvé přičuchla s Bellou a to v roce 2011. Začaly jsme základním výcvikem poslušnosti, pokračovaly agilitěním a čuchly též k dogdancingu.

Jaké jsou vaše aktivity s vašimi psy?
 S Bellou jsme začaly základním výcvikem poslušnosti, pokračovaly agilitěním a čuchly též k dogdancingu. S Jen se věnujeme převážně agility, učením triků, občas mrkneme k ovcím. Velkou částí našich aktivit jsou výlety a procházky.

Jaké jsou vaše dosavadní kynologické úspěchy?
Největším úspěchem je, že jsem nad Bellčou nezlomila hůl a i přes její psychopatický stav mysli jsme si splnily zkoušky dogdancingu – všechny zkoušky stupně 1, v agility jsme se probojovaly až do kategorie A3 a za svůj život ulovila „jen“ jednoho zajíce. S Jen se aktuálně potýkáme s kategorií A2, kde máme též pár zkoušek splněných a vyhlížíme přestup do trojek 😉

A něco málo z „nepejskařského“ života“…
Přes všechno závodění a trénování a venčení už tam toho času tolik nezbývá. Ale mimo pejskařský život se plně věnuji své téměř roční dceři Karolíně, mám ráda cestování všeho druhu a jakékoliv dobrodrůžo.