40667483_10210769316463667_4150688877692059648_o

Dogfitness

 #dogfitness   #balanční cvičení  #posilování

DOGFITNESS

Máte doma psího sportovce či jen gaučáka a partnera na společné procházky? Přemýšleli jste někdy nad tím, že i pejsek potřebuje protáhnout a posílit své svalstvo, aby s vámi mohl držet krok až do pokročilého věku? Udělali byste rádi něco pro jeho zdraví a dobrou náladu nebo jen vyplnili nudu prospěšnou aktivitou? Pak přijďte na hodinu dogfitness.

 

O co se jedná?
Dogfitness je poměrně novým druhem kynologické aktivity. Jde o vhodné spojení cviků na protažení a celkové posílení svalstva spojené také se cvičením motoriky u psa. K tomuto účelu se, kromě správně zvolených protahovacích, posilovacích a koordinačních cvičení na zemi, používají i balanční podložky a míče různých tvarů a velikostí. Tyto pomůcky jsou ideálním náčiním, které dokáže bez větší zátěže posílit hluboko uložené svaly, které se v normální zátěži zapojují jen velmi těžko, a to bez zbytečného přetěžování kloubů. Zároveň je toto cvičení vhodné pro zlepšení balančních a koordinační schopností a celkovou relaxaci organismu. Naučíte se, jak správně zvolit vhodné posilovací, protahovací a koordinační cviky pro svého psího parťáka a jak je bezpečně provádět. Také si vyzkoušíte cvičení na balančních podložkách.

Pro koho je dogfitness vhodné?

Dogfitness se mohou věnovat pejsci jakéhokoliv plemene i stáří. Je vhodný pro štěňátka, u kterých zlepšuje koordinaci, motoriku a posiluje svalstvo bez přetěžování kloubního aparátu. I pro psy, kteří se věnují jakémukoliv druhu psího sportu, protože pomáhá zlepšit jejich kondici. Zároveň pro pejsky, kteří mívají kloubní potíže nebo pro ty, kteří trpí nadváhou a potřebují nějaké to kilíčko shodit. Cvičení nejen na balančních podložkách je také vhodné jako rehabilitace pro pejsky po úrazu nebo pro psí seniory, kteří potřebují zůstat v dobré fyzické a psychické kondici, ale už nemohou podávat takové výkony jako za mlada. Cvičení se psem na nestabilním, nerovném povrchu či zhrublém povrchu je vhodné také kvůli celkovému zvýšení sebevědomí psa a zlepšení obratnosti.

Co je potřeba si vzít s sebou na hodinu?
S sebou je nutné vzít v prvé řadě psa, dobrou náladu a spoustu (!!!) pamlsků. Vhodné je mít s sebou obyčejný nestahovací obojek a pejskovu oblíbenou hračku. Kdo používá, vezme si s sebou také klikr. Je také možné po konzultaci sestavit individuální plán ušitý vašemu pejskovi přímo na míru.

Na lekcích dogfitness se na vás těší instruktorky Anička nebo Pavla.