hersenwerk

HERSENWERK

HISTORIE HERSENWERKU
Hersenwerk vznikl v roce 2004 v Holandsku. Zpočátku se tato metoda využívala při běžných výcvikových lekcích. Postupem času se ale přišlo na to, že Hersenwerk nepomáhá jen, co se týče mentálního zaměstnání, ale že psi se učí koncentraci, sebekontrole, ovládání a překročení vlastních strachů, nedůvěry a mnohem více. Od té doby se metoda neustále vyvíjí a pořádají se vzdělávací kurzy pro poradce po celém světě.

K ČEMU HERSENWERK SLOUŽÍ
Hersenwerk je koncept, kdy se pomocí různých předmětů a materiálů sestavují puzzle pejskovi na míru. Cílem je utužení vztahu mezi majitelem a jeho psem. Pes se při práci uklidní, zrelaxuje. Hersenwerk také pomáhá překonat různé strachy u psa, ať už z materiálů či zvuků. Dále dokáže zvýšit sebevědomí psa. Technika Hersenwerku je vhodná pro všechny rasy a stáří psa. Je vhodná i jako podpora v rekonvalescenci po úrazech, v nemoci, Dále udržuje staré psy stále ve formě. Divočejší psi se při této metodě naopak učí zklidnění. Je to ojedinělá metoda, která pomáhá majitelům lépe pochopit chování a myšlení svého psa, jak vybrat takové puzzle svému psovi, které ho budou bavit, ale nebude z nich frustrován a také jak puzzle správně psovi nabídnout, aby byl úspěšný a dosáhl tak výše zmíněných cílů.

Hersenwerk není jen o hledání pamlsků. Během doby, kdy pes pracuje, zapojuje všechny smysly – zrak, sluch, čich, chuť i hmat. I chvíle hraní Hersenwerku tak dokáže psa unavit. Důležité jsou bezpečnost psa při práci a komfort psa.